Propolisz tinktúra

„A fák könnye” és a méhszurok

Tudtad, hogy a méhek nem csak mézet készítenek?

A méhek propolisz (ógörög eredetű, jelentése: a város védelmezője) nevű vegyületet is termelnek a tűlevelű fák vagy örökzöldek nedvéből. Amikor a nedvet saját váladékukkal és méhviasszal kombinálják, ragacsos, zöldesbarna terméket hoznak létre, amelyet bevonatként baktériumok és kórokozók elleni védelem érdekében használnak kaptáruk építéséhez.

Több ezer évvel ezelőtt az ókori civilizációk a propoliszt használták gyógyászati ​​tulajdonságai miatt. A görögök tályogok kezelésére használták. Az asszírok sebekre és daganatokra kenik, hogy leküzdjék a fertőzést és elősegítsék a gyógyulási folyamatot. Az egyiptomiak múmiák balzsamozására használták.

A propolisz összetétele változhat a méhek elhelyezkedésétől és attól függően, hogy milyen fákhoz és virágokhoz férnek hozzá. Például az Európából származó propolisznak nem lesz ugyanolyan kémiai összetétele, mint a brazil propolisznak. 

 

2,690 Ft

Cikkszám: propolisz-tinktura Kategóriák: , Címkék: , ,

További információk

Kiszerelés

10ml

Általános információk

A méz fogyasztása 1 éves kor alatt nem ajánlott! A méz kristályosodása természetes folyamat, folyékony állagát visszanyeri maximum 40°C-os vízbe állítva.