Megjelenése:

  • Maga a méz fehér, vagy vajsárga színéről, káposztaszerű aromájáról és enyhén borsos ízéről azonosítható.
  • Frissen pergetett mézként halványsárga színű, enyhe zamatú, édes illatú méz.
  • Krémmézként a repceméz nagyon könnyen kristályosodik, kikristályosodva szinte fehérré válik. A krémméz a természetes kristályosodás közben a folyamatosan kevert mézet jelenti. A keverés hatására egyenletes, finomszemcsés, krémes lesz a kristályosodó méz. A keverésen kívül semmi más beavatkozás nem történik, nincsenek hozzáadott anyagok.

 

Élettani hatása:

  • Ajánlott veseproblémák gyógyítására.
  • Növényi olaja Q3-at tartalmaz, amely fontos elem a csontok fejlődéséhez. 
  • Segíti az érfalak regenerálódását és rugalmasságának fenntartását is.
  • Fogyasztása védi a májat, a lépet és a hasnyálmirigyet a különböző betegségektől.
  • Nagyon alacsony savtartalma és savmegkötő hatása miatt gyomorégésben szenvedőknek ajánlott.
  • Magas vastartalma miatt vérszegények is bátran fogyaszthatják.
Fogyasztása:
  • Teába, kávéba keverve megmarad az ital eredeti zamata.
  • Könnyen kenhető, állaga a szobahőmérsékleten tartott vajra emlékeztet.
  • A tiszta repceméz íze kellemes, általában a sütőiparban használják fel.