![](https://i0.wp.com/ketkanalmez.hu/wp-content/uploads/2021/12/repcemez3.jpeg?fit=980%2C980&ssl=1)
Megjelenése:
- Maga a méz fehér, vagy vajsárga színéről, káposztaszerű aromájáról és enyhén borsos ízéről azonosítható.
- Frissen pergetett mézként halványsárga színű, enyhe zamatú, édes illatú méz.
- Krémmézként a repceméz nagyon könnyen kristályosodik, kikristályosodva szinte fehérré válik. A krémméz a természetes kristályosodás közben a folyamatosan kevert mézet jelenti. A keverés hatására egyenletes, finomszemcsés, krémes lesz a kristályosodó méz. A keverésen kívül semmi más beavatkozás nem történik, nincsenek hozzáadott anyagok.
Élettani hatása:
- Ajánlott veseproblémák gyógyítására.
- Növényi olaja Q3-at tartalmaz, amely fontos elem a csontok fejlődéséhez.
- Segíti az érfalak regenerálódását és rugalmasságának fenntartását is.
- Fogyasztása védi a májat, a lépet és a hasnyálmirigyet a különböző betegségektől.
- Nagyon alacsony savtartalma és savmegkötő hatása miatt gyomorégésben szenvedőknek ajánlott.
- Magas vastartalma miatt vérszegények is bátran fogyaszthatják.
![](https://i0.wp.com/ketkanalmez.hu/wp-content/uploads/2021/12/repcemez5.png?fit=980%2C649&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/ketkanalmez.hu/wp-content/uploads/2021/12/repcemez4-scaled.jpg?fit=980%2C551&ssl=1)
Fogyasztása:
- Teába, kávéba keverve megmarad az ital eredeti zamata.
- Könnyen kenhető, állaga a szobahőmérsékleten tartott vajra emlékeztet.
- A tiszta repceméz íze kellemes, általában a sütőiparban használják fel.