Megjelenése:

  • Világos színű, a sárgás áttetszőtől a zöldessárga enyhén opálosig
  • Hosszú ideig folyékony állapotát megőrzi
  • Kellemes, enyhe ízű, akácvirág illatú

 

Élettani hatása:

  • Gazdag antioxidánsokban, flavonoidokban.
  • A flavonoidokban gazdag étrend csökkentheti a krónikus betegségek kockázatát, beleértve a szívbetegségeket és bizonyos ráktípusokat.
  • ta-karotint tartalmaz. 

A béta-karotinban gazdag ételek és kiegészítők fogyasztása javítja az agyműködést és a bőr egészségét

Természetes antibakteriális tulajdonságok:

  • A méz olyan összetevőket tartalmaz, amelyek szükségesek a kis mennyiségű hidrogén-peroxid előállításához és lassú felszabadításához. A hidrogén-peroxid egy savfajta, amely elpusztítja a baktériumokat azok sejtfalának lebontásával.
  • Segíti és felgyorsítja a sebgyógyulást. msérülések, hegek, horzsolások, égésnyomok külső kezelésére. Nyílt sebbe ne kenjük!
  • Megelőzi és kezeli a pattanásokat. A szépségápolásban előszeretettel használják bőrmegújító hatása miatt.
  • Ajánlott a gyomorsav túltermelés miatti emésztési zavarok csökkentésére.

Fogyasztása:

  • Önmagában kanalazva
  • Italokba: tea, kávé, tej (40 C° alatti hőmérsékleten!)
  • Étkezéshez: kenyérre kenve magában vagy vajjal keverve, palacsintába, süteményekbe, tésztákra, sültekhez, keleti konyha édes-csípős ételeihez