Ernő
MÉHÉSZ
Küldetésemnek tartom, hogy felhívjam a figyelmet a beporzók életünkre gyakorolt hatására. A szabadban való lét és a kemény munka szeretete, ami előre visz az életben. Szeretném továbbadni a szakmát, melyet negyed évszázada művelek, hogy mind a családom, mind a tágabb környezetem egészséges, teljes értékű életnek örvendhessen.
Kitti
KAPCSOLATTARTÓ
Fő célom, hogy minél több emberrel megismertessem a család munkásságát. Én felelek a kapcsolattartásért és azért, hogy könnyen hozzáférhető helyeken is megtalálhatóak legyenek a termékeink a hazai termelőket kedvelők üzleteiben, éttermeiben.
Zsolt
ÜGYVEZETŐ
A színvonalas és időben történő vevőkiszolgálás mögött alapos tervezés áll. A legláthatatlanabb és egyben a legösszefüggőbb területe a vállalkozásunknak. Türelmet, összeszedettséget és alaposságot igénylő feladatkör.
Ádám
WEBDESIGNER
A vállalkozásban intuitív webes és mobil felületeket készítek. Hiszem, hogy a figyelemre méltó online jelenlét értéket ad és szélesebb közönséget vonzhat digitális csatornáinkhoz, mellyel a látogatókat potenciális ügyfelekké teheti.

Történetünk

1995.

Ernő, a családi vállalkozásunk megalapítója, Nagydobosra ment udvarolni, akkor még mit sem sejtve arról, hogy nem csak élete szerelmét találja meg, hanem életre szóló hivatását is. 

Apósa szirupot főzött. „Befőzöl Pista bátyám?”- kérdezte Ernő.  „Etetni készülök a méheket, elkísérsz?”-válaszolta. Akkoriban került a családhoz egy család méhecske.

Egy terebélyes diófa alatt volt a kaptár. Ernő elámult, ahogyan a méhek várták a méhészt. Ahogyan felcsapott orrába a friss viaszillat, rögtön egy életre magába zárta az érzést. Ez egy szép nyári este volt. Innentől fogva sokat segített a méhészetben. Vándorlás alatt, mint a levegőt szívta magába az erdei szférát. A hajnali napsugár, a virágok illata mindennapjai részévé váltak, ahogy a méhszúrások is…

Láz és allergiás reakciók léptek fel. Az orvos közölte vele, hogy reméli, nem méhész, mert ha igen, nem akarja többet látni.

3 év elteltével véletlenül találkoztak a piacon. „Remélem, sikerült más munkát találnia…”- emlékezetetve Ernőt.

„Kérdezze meg doktor úr, hogy hány méhcsaládom van!”- felelte lelkesen Ernő. Az orvos csak bólintott.

„75! Az emberi szervezet csodákra képes.”

Idő közben feleségével, Anitával vásároltak egy 15 hektáros erdőrészt, ami inkább egy sivataghoz hasonlított. Akáccsemetéket ültettek ketten nap, mint nap. Édesapja megpróbálkozott egy kis részébe napraforgót vetni, ami derékig sem nőtt meg.  Az akác viszont erdővé tette a nyírségi homokot.

Azóta 26 év telt el és Ernő lelkesedése és szorgalma ragadóssá vált.

Családunk több tagja szívvel-lélekkel vallja, hogy méhek nélkül nincs élet. Fontosnak tartjuk, hogy a méhész szakma fennmaradjon. A természet közelsége életünk alappillére. Rácsodálkozunk ezen apró teremtmények ösztönös bölcsességére. Az igazi megelégedést számunkra az adja, hogy összhangban élhetünk a minket körülvevő világgal.

Valljuk, hogy a hazai termelői méznek van helye a magyar lakosok asztalain, háztartásában. Hisszük, hogy mindannyian tehetünk a méhek fennmaradásáért apró tetteinkkel, például úgy, ha kertünkbe, balkonládáinkba mézelő növényeket ültetünk vagy egyszerűen csak gondoskodunk számukra ivóvízről.